Щоб знайти значення a, при яких дане рівняння має корінь x = -2, ми можемо підставити це значення в рівняння і розв'язати його відносно a.
(3 + 4a)х = 6 + 3х - 4a
(3 + 4a)(-2) = 6 + 3(-2) - 4a
-6 - 8a = 6 - 6 - 4a
-8a + 4a = 6 - 6 + 6
-4a = 6
a = -6/4
a = -3/2
Рівняння (3 + 4a)х = 6 + 3х - 4a має корінь x = -2
при a = -3/2.
Щоб знайти значення a, при яких дане рівняння має корінь x = -2, ми можемо підставити це значення в рівняння і розв'язати його відносно a.
(3 + 4a)х = 6 + 3х - 4a
(3 + 4a)(-2) = 6 + 3(-2) - 4a
-6 - 8a = 6 - 6 - 4a
-8a + 4a = 6 - 6 + 6
-4a = 6
a = -6/4
a = -3/2
Рівняння (3 + 4a)х = 6 + 3х - 4a має корінь x = -2
при a = -3/2.