Відповідь:
f'(x)= 3*x^2-2*x+1
Покрокове пояснення:
похідна від степеневої функції (x^n)'=n*x^n-1, похідна від константи дорівнює 0, похідна від х дорівнює 1, звідси похідна від
(x^3)'=3*x^(3-1)=3*x^2,
(x^2)'=2*x^(2-1)=2*x^1=2*x
(x)'=1
(4)'=0
В результаті похідна від функції f(x):
f'(x)= 3*x^2-2*x+1-0=3*x^2-2*x+1
Відповідь:
f'(x)= 3*x^2-2*x+1
Покрокове пояснення:
похідна від степеневої функції (x^n)'=n*x^n-1, похідна від константи дорівнює 0, похідна від х дорівнює 1, звідси похідна від
(x^3)'=3*x^(3-1)=3*x^2,
(x^2)'=2*x^(2-1)=2*x^1=2*x
(x)'=1
(4)'=0
В результаті похідна від функції f(x):
f'(x)= 3*x^2-2*x+1-0=3*x^2-2*x+1