Установите соответствия между текстами a—g и заголовками 1—8. занесите свои ответы в таблицу. используйте каждую цифру только один раз. в один заголовок лишний.

1. why we take in vitamins

2. vitamins can cure 3. a misleading name

4. to cook or not to cook?

5. not a medicine after all

6. from the history of vitamins

7. vitamins can harm you

8. naming vitamins

a. the term vitamin was derived from vitamine, a compound noun coined in 1921 by the polish biochemist funk. the name is from vital and amine, meaning the amine of life because it was suggested in 1921 the organic micronutrient food factors that prevent dietary-deficiency diseases might be chemical amines. this was true only for some of them but not for others so the word was shortened to vitamin in english.

b. it is interesting that vitamins are named mainly after the letters of the alphabet. we know there are vitamins from a to e but then it goes directly to k. where are the ones that should correspond to letters f—j? in fact, these vitamins were either reclassified over time, discarded as false leads or renamed because of their relationship to vitamin b, which eventually became a complex of vitamins.
c. vitamins are essential for the normal growth and development of a multicellular organism. at different stages of growing a body requires certain vitamins and minerals to be present at certain times. these nutrients facilitate the chemical reactions that produce, among other things, skin, bone and muscle. if there’s a serious deficiency in one or more of these nutrients, a body can develop a disease. even minor deficiencies can cause permanent damage.

d. people in ancient times didn’t know about vitamins but they did know that certain foods could help cure illnesses. the ancient egyptians fed a person liver to cure night blindness. the japanese were the first to experiment with diets to cure beriberi in the navy in 1884. in 1897, f. hopkins postulated some foods contain elements necessary for a body to function. in 1929, he was awarded the nobel prize for discovering several vitamins.

e. most countries place vitamins and dietary supplements in a special category under the general umbrella of foods, not drugs. this necessitates that the manufacturer and not the government be responsible for ensuring these products are safe before they are marketed. regulation of vitamins and food supplements varies widely by country for the consumer to purchase a high-quality product after all.
f. in large doses some vitamins have documented side effects that tend to be more severe with a larger dosage. the likelihood of consuming too much of any vitamin with food is remote but overdosing (vitamin poisoning) from vitamin supplementation does occur. its typical side effects include nausea, diarrhea and vomiting. the doses of vitamins differ because individual tolerances can vary widely related to age and state of health.

g. each product is rich in vitamins but the point is man cooks food. up to a quarter of vitamins is lost after cooking for such common foods as vegetables, meat or fish. it should be mentioned, however, that some vitamins may become more bio-available — that is usable by the body — when steamed or cooked. there are special tables to show a housewife whether various vitamins are susceptible to loss from heat.

anastasiiauski anastasiiauski    1   05.11.2019 18:24    1232

Ответы
megapunzaru200 megapunzaru200  11.01.2024 17:08
Давайте рассмотрим каждый текст и определим его заголовок:

1. Заголовок "Why we take in vitamins" подходит к тексту с описанием того, что витамины необходимы для нормального роста и развития организма, а их дефицит может привести к заболеваниям.

2. Заголовок "Vitamins can cure" подходит к тексту о том, что люди в прошлом использовали определенные продукты питания для лечения некоторых заболеваний, и что существует крупное количество витаминов, которые могут помочь в лечении определенных недугов.

3. Заголовок "A misleading name" подходит к тексту, сообщающему об истории происхождения слова "витамин", о его происхождении от слов "жизненно важная аминовая кислота" (англ. vital and amine), а также о том, что это название может ввести в заблуждение.

4. Заголовок "To cook or not to cook?" подходит к тексту, где говорится, что при приготовлении пищи некоторое количество витаминов теряется, однако некоторые витамины могут стать более доступными для организма после тепловой обработки.

5. Заголовок "Not a medicine after all" подходит к тексту, который говорит о том, что витамины являются не лекарствами, а основными пищевыми компонентами, необходимыми для нормальной жизнедеятельности организма.

6. Заголовок "From the history of vitamins" подходит к тексту, который описывает историю появления и исследования витаминов.

7. Заголовок "Vitamins can harm you" подходит к тексту, который рассказывает о побочных эффектах и возможности передозировки витаминов, которая может привести к тошноте, поносу и рвоте.

8. Заголовок "Naming vitamins" подходит к тексту, в котором говорится о том, что большинство витаминов названы по буквам алфавита, но некоторые буквы (F-J) отсутствуют из-за переклассификации, отказа от них или их переименования.

Таблица с соответствиями:

1. Why we take in vitamins - c
2. Vitamins can cure - d
3. A misleading name - a
4. To cook or not to cook? - g
5. Not a medicine after all - e
6. From the history of vitamins - b
7. Vitamins can harm you - f
8. Naming vitamins -
ПОКАЗАТЬ ОТВЕТЫ
andreisena4ev andreisena4ev  28.04.2022 18:24
1)с
2)a
3)d
4)e
5)g
6)f
8)b
По-моему это правильный ответ, удачи тебе с английским языком................................................................
ПОКАЗАТЬ ОТВЕТЫ
Другие вопросы по теме Английский язык