2 Match gaps (1-7) in the text with sentences (A-H). There is one extra sentence which does not fit any
of the
gaps.
A For one TV series, he made lots of very large items of food
B Then there's a fifth one at Heathrow Airport.
C Blumenthal is a British chef and restaurant owner.
D His food always feels interesting when you eat it.
E Or a big sausage with fish, chips and peas inside it?
F I know that the right sound can help food taste better.
G I feel like a child in a sweetshop.
H Yes, he sometimes uses sounds with his dishes.
4
Blumenthal's Big Ideas about Food
Would you like some chicken curry
ice cream for dinner? How
about a house more than one metre
tall made of sweets, biscuits and
chocolate for dessert? These are
some of the amazing dishes that
Heston Blumenthal makes.
2D He's famous for making very interesting meals. He believes
food is fun. When I think of a new idea for a meal,' he says, I
get really excited I want guests in my restaurants to feel
the same way.
Blumenthal has lots of restaurants. There's one in London and
three more in a town called Bray in the south of England.
His restaurants aren't cheap, but his dishes are very special.
He takes ideas from many different places and has particular
interests in the history of food and the science of food.
umenthal's meals don't only taste fantastic, they look, smell
feel and sound amazing too. They sound amazing? Really?
The Sound of the Sea, for example, is a seafood soup of fish and
prawns served with an i-Pod. Guests can listen to the sound of
the sea, seabirds and children's voices as they enjoy their soup,
Blumenthal says, 'I did some tests with scientists at Oxford
University,
As well as running five restaurants, Blumenthal is a food writer,
chef and TV presenter. He made the world's biggest boiled
egg and a teacup he could stand in. What will he think of next?
A. Для одного телесериала он делал большое количество очень больших еды.
B. Затем есть пятый в аэропорту Хитроу.
C. Блюменталь - британский шеф и владелец ресторана.
D. Его еда всегда кажется интересной, когда вы едеите.
E. Или большую колбасу с рыбой, чипсами и горошком внутри?
F. Я знаю, что правильный звук может помочь пище вкуснее.
G. Я чувствую себя ребенком в сладком магазине.
H. Да, иногда он использует звуки в своих блюдах.
4. Блюментальs Великие Идеи о Еде
Хотели бы вы куриный карри мороженое на ужин? Как насчет дома, больше чем в один метр, сделанного из конфет, печенья и шоколада на десерт? Это некоторые из удивительных блюд, которые делает Хестон Блюменталь.
2D Он известен своей способностью создавать очень интересные блюда. Он считает, что еда - это веселье. "Когда я придумываю новую идею для блюда", говорит он, "я очень взволнован. Я хочу, чтобы посетители моих ресторанов чувствовали то же самое."
Блюменталь имеет множество ресторанов. Есть один в Лондоне и еще три в городе под названием Брей на юге Англии. Его рестораны не дешевые, но его блюда очень особенные. Он берет идеи из разных мест и проявляет особый интерес к истории пищи и науке о пище.
Блюментальы блюда не только вкусные, но и выглядят, пахнут, ощущаются и звучат потрясающе. Они звучат потрясающе? Действительно?
Например, Звуки моря - это морская пища из рыбы и креветок, поданная с i-Pod. Посетители могут слушать звук моря, морских птиц и детских голосов, наслаждаясь супом. Блюменталь говорит: "Я провел некоторые тесты с учеными в Оксфордском университете."
Помимо управления пятью ресторанами, Блюменталь является писателем о еде, шеф-поваром и телеведущим. Он сделал самое большое сваренное яйцо в мире и чашку, в которую можно было встать. Что ему придет в голову дальше?