Нехай перше число буде х, тоді інше буде х+5.
За умовою задачі їх добуток рівний 594, а отже:
х*(х+5) = 594
х²+5х-594 = 0
D = 25 -4*(-594)= 25+2376 = 2401
√D = √2401 = 49
x1 = (-5+49)/2 = 22
x1 = (-5-49)/2 = -27
-27 не натуральне число, тому х= 22
Відповідь: ці числа 22 та 27
Нехай перше число буде х, тоді інше буде х+5.
За умовою задачі їх добуток рівний 594, а отже:
х*(х+5) = 594
х²+5х-594 = 0
D = 25 -4*(-594)= 25+2376 = 2401
√D = √2401 = 49
x1 = (-5+49)/2 = 22
x1 = (-5-49)/2 = -27
-27 не натуральне число, тому х= 22
Відповідь: ці числа 22 та 27