Відповідь: б) х²+х-6=0
Пояснення:
Тут для рішення застосовується теорема Вієта:
Для рівняння виду x2+px+q=0
x1+x2= −p, x1x2=q
-3+2=-1. р=1
-3*2=-6
Значить наше рівняння має вигляд х²+1х-6=0
б)x^2+x-6=0
По Виету сумма равна -1, а произведение -6, -3+2=-1;-3*2=-6
Відповідь: б) х²+х-6=0
Пояснення:
Тут для рішення застосовується теорема Вієта:
Для рівняння виду x2+px+q=0
x1+x2= −p, x1x2=q
-3+2=-1. р=1
-3*2=-6
Значить наше рівняння має вигляд х²+1х-6=0
б)x^2+x-6=0
По Виету сумма равна -1, а произведение -6, -3+2=-1;-3*2=-6