Объяснение:
Виражаємо х через у з другого рівняння:
x=2+y
Тепер це значення підставляємо замість х у перше рівняння:
(2+y)^2+3y(2+y)=18
Відкриваємо дужки:
4+4y+y^2+6y+3y^2=18
Зводимо подібні доданки:
4y^2+10y-14=0
Розв'язуємо це квадратне рівняння:
D=100+224=324=18^2
y1= -10-18/8=-28/8=-7/2=-3.5
y2=-10+18/8=8/8=1
Підставляємо ці значення у у значення х:
x1=2-3.5=-1.5
x2=2+1=3
Відповідь: (-1.5;-3.5); (3;1)
Объяснение:
Виражаємо х через у з другого рівняння:
x=2+y
Тепер це значення підставляємо замість х у перше рівняння:
(2+y)^2+3y(2+y)=18
Відкриваємо дужки:
4+4y+y^2+6y+3y^2=18
Зводимо подібні доданки:
4y^2+10y-14=0
Розв'язуємо це квадратне рівняння:
D=100+224=324=18^2
y1= -10-18/8=-28/8=-7/2=-3.5
y2=-10+18/8=8/8=1
Підставляємо ці значення у у значення х:
x1=2-3.5=-1.5
x2=2+1=3
Відповідь: (-1.5;-3.5); (3;1)