Палов таёрлаш тартиби билан

Мигает333 Мигает333    2   26.02.2021 17:47    0

Ответы
maiagolubeva5 maiagolubeva5  26.02.2021 17:50

1 Мясо тщательно промоем и обсушим. Затем нарежем на небольшие кусочки, примерно по 4 см.2 Почистим морковку и нарежем тонкими, примерно по 0,5 см в толщину, полосками.3 Очистим лук, нарежем тонкими полукольцами или помельче.4 Лучше всего плов готовить, конечно же, в казане. Но можно в толстостенной кастрюле. Наливаем в казан или кастрюлю масло и разогреваем на сильном огне. Бросим в разогретое масло немного лука и обжарим его до темно-коричневого цвета. Затем убираем лук из казана. 5 Выкладываем в разогретое масло мясо. 6 Минуты через 3 перемешиваем и продолжаем обжаривать на сильном огне до любимой вами степени. Кто-то ведь любит слегка подрумяненное мясо, а кому-то по нраву сильно обжаренные кусочки. 7 Мясо обжарилось, добавляем лук и перемешиваем. Обжариваем минут 5-7. Не забываем перемешивать, ведь готовим на большом огне! 8 Теперь добавим полосочки моркови. Все перемешиваем и обжариваем. Готовим либо до подрумянивания моркови, либо до мягкости. Опять же, кому как нравится. 9 А теперь добавим примерно полтора-два стакана горячей воды, чайную ложку соли и приправу для плова. Даем покипеть минут 15-20 под крышкой на среднем огне. 10 Тщательно промываем под проточной водой рис, чтобы вымыть из него весь крахмал. Чтобы у вас гарантированно получился плов, а не каша, лучше возьмите пропаренный рис. Выкладываем промытый рис в казан. 11 Разравниваем рис и доливаем горячей воды. Жидкость должна покрывать рис примерно на 2,5 см. Добавим соль. Готовим без крышки на среднем огне. 12 Когда выкипит жидкость и рис окажется на поверхности, собираем его небольшой горкой. Делаем несколько дырок черенком ложки до дна казана или кастрюли. И плотно закрываем плов крышкой. Уменьшаем огонь до маленького и готовим еще минут 20. Затем выключаем огонь, и пусть плов постоит еще минут 15

1 go'shtni yaxshilab yuvib quriting. 2 sabzi tozalash va qalinligi, chiziqlar haqida 0,5 sm, ingichka kesib kerak.3 biz piyozni tozalaymiz, yupqa yarim halqalarni yoki kichikroqni kesib tashlaymiz.4 eng yaxshi oshpaz, albatta, qozonda. Lekin qalin devorli kostryulkalarda bo'lishi mumkin. Biz qozon yoki panga yog'ni quyamiz va yuqori haroratda qizdiramiz. Issiq yog'ga bir oz piyoz tashlang va quyuq jigarranggacha qovuring. Keyin piyozni qozondan olib tashlang. 5 go'shtni oldindan qizdirilgan yog'ga qo'ying. 6 orqali 3 daqiqa aralashtiriladi va siz sevgan darajangizga yuqori haroratda qovurasiz. Kimdir bir oz qizarib pishgan go'shtni yaxshi ko'radi va kimdir kuchli qovurilgan bo'laklarni yaxshi ko'radi.7 go'sht qovurilgan, piyoz qo'shing va aralashtiring. 5-7 daqiqa qizdiring. Aralashtirishni unutmang, chunki biz yuqori haroratda pishiramiz! 8 endi sabzi chiziqlar qo'shing. Har bir narsani aralashtiring va qovuring. Biz sabzi qovurishdan oldin yoki yumshoq bo'lgunga qadar pishiramiz. Shunga qaramay, kimga yoqadi. 9 va endi bir yarim yoki ikki stakan issiq suv, osh uchun bir choy qoshiq tuz va ziravorlar qo'shing. 15-20 daqiqa davomida qopqoq ostida o'rta issiganda qaynatamiz. 10 barcha kraxmalni yuvish uchun guruchni suv ostida yaxshilab yuvib tashlang. Pilavni olish uchun kafolatlangan, pyuresi emas, bug'langan guruchni olish yaxshiroqdir. Yuvilgan guruchni qozonga qo'ying. 11 guruchni tekislang va issiq suv qo'shing. Suyuq guruchni taxminan 2,5 santimetr bilan qoplashi kerak, tuz qo'shing. O'rta olovda qopqoqsiz pishiring. 12 suyuqlik qaynatilganda va guruch yuzada bo'lsa, uni kichik Slayd bilan yig'amiz. Biz qozon yoki panning pastki qismiga qoshiqning so'qmoqlari bilan bir necha teshik ochamiz. Va pilavni qopqoq bilan mahkam yoping. Issiqlikni kichikroqqa kamaytiring va boshqa 20 daqiqa davomida pishiring. Keyin olovni o'chiring va pilav yana bir 15 daqiqa tursin

ПОКАЗАТЬ ОТВЕТЫ
Другие вопросы по теме Другие предметы