Расставьте названия процессов в том порядке, в котором они описаны в тексте: а) обработка тростника для получения сахара-сырца:

clarification of the juice; crushing of the cane; separation of crystals from the molasses; concentration of the clarified juice;

б) обработка сахара-сырца для получения рафинированного сахара:

Filtering; treating with lime; washing; recrystallizing; drying; washing;

в) обработка сахарной свеклы для получения сока:

Slicing; leaching; washing;

г) обработка сока сахарной свеклы для получения чистых кристалликов сахара:

Evaporation; clarification; filtration.
ТЕКСТ:
SUGAR

Sugar is extracted from the sugar cane and the sugar beet. Cane sugar is manufactured from the sugar cane. In the manufacturing of sugar cane, the first step is crushing of the cane to express the juice. The juice is then clarified usually by heating with lime. The clarified juice is then concentrated in vacuum evaporators to brownish syrup containing about 35 per cent moisture of syrup and crystals.

The crystals are separated from the liquor or molasses by centrifugal machines. The molasses may be evaporated a second and a third time and the crystals are removed. The raw sugar must be washed, treated with lime, filtered, recrystallized, washed and dried to give the familiar refined sugar.

Recovery of crystalline sugar from the sugar beet is not a simple procedure. In its life processes, sugar beet forms many organic substances other than sucrose and takes up organic nutrient elements from the soil. These nonsucrose substances are also brought into solution of sucrose during processing and must be removed. Some are removed by liming and filtering, but those that remain inhibit crystallization of sucrose.

This is how beet sugar is produced. The beets are washed and sliced. The juice which is high in sucrose is leached by hot water. It is then subjected to clarification, filtration, and evaporation, resulting in formation of clear crystals.

gax17003 gax17003    1   21.12.2020 18:26    138

Ответы
natasgavrilova natasgavrilova  16.01.2024 13:05
а) обработка тростника для получения сахара-сырца:
1. crushing of the cane - первым шагом является измельчение тростника, чтобы получить сок.
2. clarification of the juice - затем сок проходит процедуру очистки, часто путем нагревания с добавлением извести.
3. concentration of the clarified juice - очищенный сок концентрируется в вакуумных испарителях до коричневого сиропа, содержащего около 35% влаги и кристаллов.
4. separation of crystals from the molasses - кристаллы отделяются от шира или патоки с помощью центрифуг.

б) обработка сахара-сырца для получения рафинированного сахара:
1. washing - сначала сырой сахар обрабатывается промывкой.
2. treating with lime - затем он обрабатывается известкованием с добавлением извести.
3. filtering - после обработки известью, сахар проходит процедуру фильтрации.
4. recrystallizing - далее он подвергается процессу рекристаллизации, чтобы получить чистые кристаллы.
5. drying - кристаллы сахара сушатся для получения конечного продукта.

в) обработка сахарной свеклы для получения сока:
1. slicing - свекла сначала нарезается на кусочки.
2. leaching - затем свекла извлекается горячей водой, чтобы получить сок.
3. washing - полученный сок проходит процедуру промывки.

г) обработка сока сахарной свеклы для получения чистых кристалликов сахара:
1. clarification - сок проходит процесс очистки.
2. filtration - затем его фильтруют, чтобы удалить остатки.
3. evaporation - после этого сок подвергается испарению, чтобы получить чистые кристаллики сахара.
ПОКАЗАТЬ ОТВЕТЫ
Другие вопросы по теме Английский язык